Videobloggar Foto: Fröken Kräsen

Fröken Kräsen besökte Västervik

Linn Grubbström, ursprungligen från Skåne, bor och studerar i Danmark. Hon älskar mat och resor och driver sedan ett par år tillbaka en dansk blogg - Frk. Kræsen.

I sommar har hon besökt vårt avlånga län och bloggat för Visit Sweden. Resultatet blev några reseguider. Bland annat besökte hon Västervik; Gränsö slott, Saltmagasinet och Idö.

Lige så meget som jeg holder af at fylde bloggen med guides fra eksotiske egne, så holder jeg også af at vise mit Sverige frem. Her er nogle af mine svenske guides.

Linn om Gränsö Slott:

"Klokken fem checker vi ind på Gränsö Slott – et fantastisk hotel 50 meter fra havet. Vi har en aftenmadsreservation klokken syv, så det betyder, at vi har nok med tid til at besøge slottets spa, som er tilgængeligt for gæsterne. Selv om det er sommerligt udenfor, vælger vi at blive indenfor, hvor der både er jacuzzi og pool. Da vi endelig er klar til at tage videre for at spise, ligner jeg nærmest en rosin!

Vi spiser middag på Saltmagasinet, som måske har Västerviks smukkest udsigt over vandet og byen. Jeg vælger den blå menu. Forretten er anrettet som et lille kunstværk, og smager lige så skønt som den ser ud. Det er lokalproduceret sommermad, når det er bedst."

Linn om Idö:

"Turens sidste dag er uden tvivl også den mest action-fyldte. Efter en lækker morgenmad på Gränsö Slott tager vi ud til Hornsudde, 10 minutter uden for Västervik. Her skal vi med Lasse på sælsafari! Jeg har kun set sæler i zoologisk have, så da båden sejler ud i skærgården, er jeg meget spændt. ”Det er perfekt vejr til at se på sæler,” siger Lasse. Det har han ret i. 15 minutter senere er de over det hele. I kikkerten kan jeg se dem tæt på.

Efter en blæsende og spændende tur ude på vandet sejler Lasse til Idö. Her står hans kone bag Idö Skärgårdskrog, som har udsigt ud over skærgården. Vi spiser deres hjemmerøgede laks og smager øl fra byens lokale bryghus.

Fler filmer om Västervik och Kalmar hittar du här

Frk. Kraesens blogg

Frk. Kraesen på Facebook